A zárcsere egy egyszerű szó, ám sokkal több rejlik mögötte, mint a zárszerkezet cseréje, és ezt sokkal ritkábban gondolják át az emberek, mint amennyire ez szükséges lenne. Ezért foglaltuk össze ebben a blogban azokat a zárcsere tippeket, melyekre ritkábban gondolnak a felhasználók, ám szerves részét képezik a betörésvédelemnek.

 

Sokakban él még az a tévhit, hogy zárcsere akkor szükséges, ha a régi zárszerkezet elromlott, holott ez egy nagyon rossz hozzáállás, mivel amikor ez bekövetkezik, akkor az már az utolsó utáni pillanatok egyike. Ahogy egy zár elkezd leamortizálódni, egyre nagyobb rá az esély, hogy végül használhatatlanná válik, egyre kisebb mértékű a védelem, amit nyújt, és ezzel egyenes arányosságban egyre növekszik a betörés esélye, ezért a zárcsere feladatát nem szabad az utolsó pillanatra hagyni. Sokan kérdezik, hogy honnan lehet tudni, mikor van szükség zárcsere folyamatára, holott ez már a kérdés elhangzása során is egyértelmű. Egy zárszerkezet általában nem úgy romlik el, mint egy háztartási gép, tehát egyik pillanatról a másikra. Ennek általában vannak előjelei. Leggyakoribb, hogy az ajtó egyre nehezebben nyitható és zárható, egyre nehezebben fordul el benne a kulcs. Amennyiben valaki ezt tapasztalja, akkor pont itt az ideje a zárcsere feladatának, amit minden esetben szakember segítségével kell elvégezni, hiszen a házilag végzett zárcsere roppant nagy felelőtlenség.

 

Amikor a zárcsere szükségessé válik, az elsődleges feladat egy jó hírű, gyakorlott szakembert hívni, aki elvégzi a zárcsere feladatát, hiszen kizárólag ez fogja megadni azt a biztonságot, amelyre Önnek szüksége van. Az emberek nem igazán látják át, hogy a zárcsere mennyire fontos részét képezi a mechanikus vagyonvédelemnek, így sokkal többen látnak neki saját maguk elvégezni a zárcsere feladatát, mint ahányan valóban átgondolják a valós kockázatot. A zárcsere sokkal nehezebb feladat, mint az első látásra tűnik. Nem elegendő a zárszerkezetet kicserélni. Azt úgy kell kicserélni, hogy tizedmilliméterre pontosan illeszkedjen, különben csökken a védelem értéke. Sok felhasználó, akiknek nem tájékozottak zárcsere kérdésében, nem látják a különbséget egy házilag végzett zárcsere és egy szakember által végzett zárcsere között. Azonban érdemes tudni, hogy bizonyos szempontból a betörő is egy zárszerelő szakember, csak a tudását nem a lakosság szolgálatába, hanem ellenébe állítja. Ebből adódóan ő teljesen biztosan azonnal észleli a különbséget, és az adódó alkalmat ki is használja.

 

Ezért fordulhat elő, hogy betörés utáni helyreállítás során nagyon gyakran kiderül, hogy a zárcsere házilag lett elvégezve. A felhasználó ugyan megtakarított néhány ezer forintot a zárcsere szolgáltatás árán, de milyen áron? Nem valószínű, hogy a betörés után is jól átgondolt takarékoskodásnak gondolná a múltban megspórolt összeget.

 

Amikor zárcsere szükséges, hívja megadott elérhetőségeinket, ne bízza a véletlenre az alapvető biztonságot.

Címkék: zárcsere